Info Osteopathie Zwart

Naar de kern van uw gezondheid.

Wat is Osteopathie? Hoe ga ik te werk? En wat zijn de kosten?

Je leest het allemaal op deze pagina. Van algemene info tot specifieke kosten per behandeling. Lees eens rustig door te pagina en laat het mij weten als ik je kan helpen.

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een methode waarbij met manuele technieken het lichaam wordt onderzocht en behandeld. Door eerst het complete lichaam te onderzoeken, krijg ik als osteopaat een beeld van waar de kern van de klacht zich bevindt.

Ik richt mij als osteopaat op de beweeglijkheid van bindweefsels en onderzoek zo het lichaam als een eenheid. Voor mij vertelt niet de klacht het verhaal van de oorzaak, maar het lichaam met alle structuren.

In het lichamelijk onderzoek ga ik op zoek naar de bindweefsels met verminderde mobiliteit of elasticiteit. Daarna probeer ik met manuele technieken de beweeglijkheid of elasticiteit van deze weefsels te verbeteren en/of te herstellen. Hierdoor zullen over het algemeen de klachten verminderen.

  • Verminderde beweeglijkheid en/of elasticiteit van bindweefsel kan klachten geven

  • Verbetering van de beweeglijkheid en/of elasticiteit kan vermindering van de klachten geven

  • De klacht vertelt vaak niet de plaats van de oorzaak

Welke klachten kan osteopathie verhelpen?

Een osteopaat kan helpen bij allerlei soorten klachten. Hierbij kan vooral gedacht worden aan:

  • Rug- en/of nekklachten
  • Buikklachten zoals IBS/PDS of obstipatie
  • Spier- en/of gewrichtsklachten
  • Hoofpijn
  • Postoperatieve klachten
  • Klachten na een trauma (ongeluk) of een val
  • Onderhoud van het lichaam

Osteopathie is breed inzetbaar bij klachten aan het lichaam en is dan ook niet beperkt tot bovenstaande klachten. Afhankelijk van het soort klacht en behandeling wordt een vervolgafspraak ingepland.  Meestal wordt deze enkele weken later gepland. Na enige behandelingen probeer ik de behandeling zo te plannen dat de klachten weg blijven.

Hoe ga ik te werk en welke info is handig om te weten?

Bij een eerste afspraak neem ik de tijd om een anamnese van u en uw situatie af te nemen. Bij een vervolgafspraak gaan we hier wat sneller doorheen. Vervolgens ga ik eerst het lichamelijk onderzoek bij u afnemen. Dit vindt plaats in het ondergoed waarbij ik een aantal tests doe in stand, zit en lig. Ik test voornamelijk op de beweeglijkheid van gewrichten en organen. Daarnaast test ik ook nog het cranio-sacrale aspect en een aantal functionele testen.

Vervolgens ga ik aan de hand van de bevindingen tijdens het onderzoek en de genoemde klachten aan de gang om het lichaam meer mogelijkheden te geven tot compenseren en de mobiliteit van bindweefsels verbeteren. Als het lichaam meer mogelijkheid tot compensatie heeft en het vrijer kan bewegen, zullen over het algemeen de klachten afnemen.

Een eerste consult duurt anderhalf uur en een vervolgafspraak duurt een uur. Voor beide type afspraken reken ik €90,-.

Kosten voor de behandelingen

Eerste Consult

Bij uw eerste consult houd ik rekening met een uitgebreide anamnese van een half uur. Hier reken ik geen extra kosten voor. Daarna wordt u compleet onderzocht en behandeld. Het consult duurt anderhalf uur. De prijs voor dit consult is €90,-

Vervolg Consult

Bij elke volgende afspraak neem ik wat korter de tijd voor de anamnese waarbij we de gemaakte progressie bespreken. Daarna wordt u net als de eerste keer compleet onderzocht voordat u behandeld wordt. Het consult duurt een uur. De prijs voor het consult bedraagt €90,-

Verzekering

Osteopathie valt voor verzekeringsmaatschappijen onder alternatieve geneeswijzen. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt over het algemeen een gedeelte van het consult vergoed door uw verzekering.

Plan direct zelf een afspraak in!

Klik hieronder om direct een afspraak in te plannen in mijn agenda. Je ziet meteen wanneer er plek is voor een behandeling. Je wordt doorgestuurd naar mijn pagina in ‘Crossuite’, het platform dat zorgt voor planning in mijn praktijk. Als je eerst nog wat vragen hebt, kun je ook eerst hier contact opnemen.