Over Osteopathie Zwart

Naar de kern van uw gezondheid.

BIJ WIE GA JE IN BEHANDELING?

Mijn naam is Taco Zwart en samen met mijn vrouw Wendy zijn wij sinds april 2012 eigenaar van de natuurvoedingswinkel Ut Muueletentje. Vanaf de start hiervan hadden Wendy en ik het idee om de winkel uit te breiden met een gedeelte horeca en een gedeelte praktijk. Het idee hierachter was en is om mensen te begeleiden in gezonde voeding, maar ook in andere vormen van gezondheid.

Ik ben een aantal maanden later dan ook direct begonnen aan een opleiding om osteopaat te worden. Ik wil iets met mijn handen doen om mensen vooruit te helpen en de filosofie die achter osteopathie zit is iets wat mij enorm aanspreekt. Osteopathie gaat uit van het zelf genezend vermogen van het lichaam, waarbij elk lichaam uniek is. Ik heb in 2018 alle schriftelijke- en praktijkexamens afgerond, waarna ik in 2019 tijdens het co-therapiejaar mijn casuïstiek-examen heb behaald. Tot slot heb ik in 2020 mijn thesis afgerond en verdedigd voor een examencommissie.

Het onderwerp van mijn thesis was Neurologie toegepast in de praktijk. Ik heb mij hierin gericht op allerlei veel voorkomende klachten waarmee patiënten bij een osteopaat kunnen komen welke mogelijk neurologisch van aard zijn. Welke (neurologische) oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen en kan en mag een osteopaat deze klachten behandelen.

Taco Zwart
Taco ZwartOsteopaat D.O.-MRO

Over mij

Mijn naam is Taco Zwart en ik ben getrouwd met Wendy. Samen hebben wij een lieve dochter genaamd Rose. Ik ben geboren in Zaanstad waarna ik voor de liefde ben verhuisd naar Limburg om in Weert terecht te komen. Ik heb een opleiding gevolgd aan de MTS en HTS. Ik heb daarna jaren met veel plezier in dit vakgebied gewerkt, totdat dit op een gegeven moment begon te wringen. Ik kwam er achter dat het toch niet helemaal was wat ik wilde. Juist op dat moment heb ik Wendy leren kennen en hebben we samen de sprong in het diepe gewaagd met de overname van de natuurvoedingswinkel Ut Muueletentje. Onze droom was om een compleet aanbod te kunnen bieden in onze winkel gericht op gezondheid en ontmoeten. Een van de onderdelen daarvan was het opstarten van deze praktijk voor osteopathie.  Na vele jaren studeren was het in 2020 zover dat ik helemaal klaar was met de opleiding en gestart ben met de praktijk Osteopathie Zwart.

Algemene informatie

Om te kunnen starten met de opleiding Osteopathie was eerste het diploma voor de medische basiskennis benodigd. Ik heb dit in 2013 behaald. Daarna moest vanwege de strengere eisen in zijn algemeenheid aan de medische basisopleiding vanuit de ziektekostenverzekeringen opnieuw het diploma voor medische basiskennis behaald worden. Dat heb ik in 2016 opnieuw behaald. Beide opleidingen heb ik gevolgd aan het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam waar ook de opleiding voor Osteopathie gevestigd is.

Na het behalen van de medische basiskennis In 2013 ben ik begonnen aan de opleiding voor osteopathie: College Sutherland. De opleiding huist in het Integraal Medisch Centrum (IMC) te Amsterdam. Het is een fantastische uitgebreide opleiding met gedreven leraren die alle facetten van osteopathie met veel passie onderwijzen. Na de vijf collegejaren osteopathie heb ik alle schriftelijke- en praktijkexamens in 2018 behaald en heb ik het co-therapie jaar gevolgd waarbij ik patiënten onder supervisie van docenten heb behandeld. Gedurende het co-therapie jaar heb ik het casuïstiek-examen behaald. Vanaf dat moment mag ik mijzelf osteopaat noemen en ben ik mensen gaan behandelen in mijn praktijk. In 2020 ben ik afgestudeerd als osteopaat door middel van het afronden en verdedigen van mijn thesis. Sindsdien mag ik mijzelf Osteopaat D.O.-MRO noemen.

Sinds is ben afgestudeerd als osteopaat, ben ik geregistreerd als osteopaat bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) met lidmaatschap nummer NRO-10328.

Plan direct zelf een afspraak in!

Klik hieronder om direct een afspraak in te plannen in mijn agenda. Je ziet meteen wanneer er plek is voor een behandeling. Je wordt doorgestuurd naar mijn pagina in ‘Crossuite’, het platform dat zorgt voor alle afspraken en contactmomenten voor medische professionals. Als je eerst nog wat vragen hebt, kun je ook eerst hier contact opnemen.